Nieuws en blogs

Top 4 van onze best gelezen blogs (voor aan de rand van het zwembad)

Heb jij ook al bijna vakantie? Of bevind je je juist nu ergens op een warm strand, een zonnig terras of aan de rand van het zwembad? Hoe dan ook, als je al vakantie hebt gehad dan hopen we dat je veel energie hebt opgedaan. En als je er op dit moment nog middenin zit, dan wensen we je veel plezier en ontspanning toe. Graag delen we in dit artikel een top vier van onze  best gelezen blogs van de afgelopen periode, ze lezen heerlijk weg met je voeten in het zand, beloofd!

1. Servicemanagers in control en tevreden monteurs: een gouden combinatie (en zo bereik je dat)

‘Vult de monteur zijn rapport wel? En gaan de bonnen juist de deur uit? En boekt hij eigenlijk zijn uren wel? Het zijn stuk voor stuk vragen die de servicemanager bezighoudt. Want uiteindelijk is hij vanuit zijn rol verantwoordelijk voor het complete plaatje.’ Dat zegt Karin van den Boom, consultant bij Relyon. ‘De situatie die ik schets is meer de oude manier van werken. Gelukkig hoeft het niet meer op de handmatige manier. Tegenwoordig worden dit soort zaken gewoon direct door de monteur op locatie gevuld, via een app. Deze app, die gewoon via de smartphone te benaderen is, werkt heel intuïtief.

Lees verder

2. Weet jij hoe je als service manager blije klanten krijgt?

‘De klant wil dat jij proactief bent zodat hij zelf zo min mogelijk hoeft te vragen naar hoe het met bepaalde zaken staat. Logisch, want ook jij als servicemanager weet hoe vervelend het is wanneer een klant belt met vragen als: hoe laat komen jullie? Wanneer vindt het vervolg plaats? En wanneer is mijn apparaat gerepareerd? Hij verwacht terecht dat je als bedrijf proactief bent daarin.’ Aan het woord is Karin van den Boom, consultant bij Relyon. ‘Natuurlijk is ontzorgt worden een wat al te veel gebruikte kreet, maar het is in basis wél wat je doet vanuit jouw rol. En daarnaast geldt dat de klant altijd gelijk heeft, want het is zijn perceptie van waaruit hij contact opneemt. Als die perceptie niet positief is moet je dat op een of andere manier zien te veranderen. Is servicemanager een stressvolle baan? Ja, dat is het zeker, maar dat hóéft niet…’

Lees verder

3. Beste servicemanager, stop met brandjes blussen, start met bewaken

Ken je dat? De bak met uit te voeren opdrachten die jij als servicemanager hebt wordt een soort vergaarbak van allerlei taken. Waar je vol goede moed startte, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Wat heeft prioriteit? Hoe krijg je weer overzicht? En hoe pak je het aan als het vervolgacties betreft op opdrachten die net zijn uitgevoerd maar nog niet helemaal zijn afgerond?

Lees verder

4. Met deze uitleg heb jij een geoptimaliseerd serviceproces binnen handbereik (en dus je werkdag in control)

De leidinggevende stuurt in de regel niet op details, maar op hoofdlijnen. Kijkend naar het serviceproces binnen een organisatie wordt er, naast de hoofdlijnen, meestal ook gestuurd’ En op budgetten. En elke servicemanager weet hoe belangrijk het is om binnen de budgetten te blijven.’ Aan het woord is Karin van den Boom, consultant bij Relyon. ‘Een van de mogelijkheden om binnen de gestelde budgetten te blijven is het verminderen van faalkosten. Ik ken geen énkele directeur die niet getriggerd wordt wanneer het gaat over het verlagen van de kosten’, lacht Karin. ‘En een servicesysteem is daar nu eenmaal een heel goed instrument voor.

Lees verder

Relyon One logo

Get your Relyon One demo

Nieuwsgierig geworden? Vraag dan nu jouw Relyon One demo aan. Eén van onze experts neemt je mee in alle ins- en outs. Ook laten we direct zien hoe je het toepast op jouw serviceproces.  Get everything under control.

Relyon R1 software demo cta