Nieuws en blogs

Met deze uitleg heb jij een geoptimaliseerd serviceproces binnen handbereik (en dus je werkdag in control)

‘Een leidinggevende stuurt in de regel niet op details, maar op hoofdlijnen. Kijkend naar het serviceproces binnen een organisatie wordt er, naast de hoofdlijnen, meestal ook gestuurd op budgetten. En elke servicemanager weet hoe belangrijk het is om binnen de budgetten te blijven.’ Aan het woord is Karin van den Boom, consultant bij Relyon. ‘Een van de mogelijkheden om binnen de gestelde budgetten te blijven is het verminderen van faalkosten. Ik ken geen énkele directeur die niet getriggerd wordt wanneer het gaat over het verlagen van de kosten’, lacht Karin. ‘En een servicesysteem is daar nu eenmaal een heel goed instrument voor. De bespaarcheck laat dat ook duidelijk en concreet zien.’

‘Dat zit zo: wanneer je je serviceproces optimaliseert door inzet van een servicesysteem, dan kan de betrokken monteur goed op pad. Tijdens het eerste bezoek wordt de storing meteen de eerste keer goed opgelost. En dus niet de tweede keer omdat er zaken niet duidelijk waren, onderdelen niet op voorraad of er iets anders aan de hand was. Dat soort efficiency zie je direct terug in je faalkosten. Al is het maar omdat een klant bij een tweede bezoek voor eenzelfde storing weigert om opnieuw de voorrijdkosten te betalen… Dat voorkom je door het meteen goed te doen.’

Invloed op cashflow door slim inrichten serviceproces

‘De dagen van de servicemanager zijn nooit hetzelfde. Dit is écht een baan waarin het hollen en stilstaan is. Het werk is heel divers en dat is er ook zo mooi aan. Je moet erg oplossingsgericht kunnen zijn en altijd in mogelijkheden kunnen denken. Naast budgetten, is het management ook eager op cashflow. Wanneer jij, als servicemanager, niet op tijd factureert, dan heeft dat gevolgen voor de cashflow. Het gaat immers niet om één factuur, maar om tientallen of meer per dag. En als je dan bedenkt dat de betalingstermijnen anno nu zomaar 90 dagen of meer zijn, dan begrijp je dat tijdig facturen van belang is voor de liquiditeit binnen je onderneming. In het servicesysteem zoals Relyon dat biedt, kan de monteur direct op locatie zijn bon verzenden. Deze komt vervolgens in de backoffice en er kan, als dat gewenst is, nog diezelfde dag een factuur opgemaakt worden. Een mooi voorbeeld van hoe slimme software een direct positief resultaat op je facturatieproces kan hebben… We horen het ook terug van onze klanten die hun verhaal deden voor onze klantcases.

Met onze service management software zorg je ervoor dat je (weer) grip krijgt op het serviceproces. Zo kun je jouw werk makkelijker, beter en efficiënter uitvoeren en dus klanten beter helpen. Meer informatie vind je hier.

Jij wilt aan de slag, nu je leidinggevende nog

Oké, jij bent overtuigd: met de software van Relyon optimaliseer je het serviceproces van jouw bedrijf. Daarvan profiteert zowel je binnen- en buitendienst als je klanten! Maar hoe verkoop je de noodzaak van dit systeem aan je leidinggevende? Wij helpen je door het benoemen en leveren van de juiste KPI’s. Daarnaast is het pakket ook gemakkelijk te muteren door de eindgebruiker. Even wat toevoegen, even een vinkje hier of daar. Of een nieuwe checklist voor die ene monteur: daar heb je geen consultant voor nodig.

Kortom: meer cashflow (doordat facturen snel de deur uitgaan), minder consultancy uren (omdat je zaken snel en gemakkelijk aan kunt passen) kwalitatief contractbeheer (doordat je je contractuele verplichtingen proactief nakomt).

Tot slot, en dat is voor jou als persoon echt wel belangrijk: het vermindert de stress die jouw baan met zich meebrengt, aanzienlijk. Doordat jij in control bent, functioneert de schil van collega’s om je heen ook beter. Als een klant belt dan heb je alle gegevens in één oogopslag bij de hand, van handleidingen, tot facturen en van foto’s tot contracten. Wát de klant je ook vraagt: jij hebt het antwoord of de oplossing proactief paraat. En dat merkt een klant meteen, waardoor de klanttevredenheid stijgt. Als dat je leidinggevende niet overtuigd… Toch nog twijfel? Neem dan contact met ons op.

Relyon One logo

Get your Relyon One demo

Nieuwsgierig geworden? Vraag dan nu jouw Relyon One demo aan. Eén van onze experts neemt je mee in alle ins- en outs. Ook laten we direct zien hoe je het toepast op jouw serviceproces.  Get everything under control.

Relyon R1 software demo cta