Nieuws en blogs

Zó integreer je Relyon One met jouw ERP-systeem

Wist je dat Relyon One naadloos aansluit op jouw ERP-systeem, zoals AFAS, SAP, Exact of Business Central? Dankzij slimme integraties koppelt onze field service software namelijk naadloos met de meeste pakketten. Zo heb je het beste van beide werelden: je vertrouwde ERP-pakket én onze geavanceerde field service software die slim samenwerken.

Dat gaat een hoop tijd schelen én veel fouten voorkomen! Gebruik je toch een ander pakket? Geen probleem, ook daar hebben we altijd een oplossing voor. Hoe dit werkt in de praktijk? Dat lees je in dit artikel! 

Een Enterprise Resource Planning die niet plant 

Jouw ERP-systeem is een knap staaltje techniek. Het kan namelijk van alles: van het maken van voorcalculaties en offertes, tot het bijhouden van je voorraad. Dat is ook de reden dat jij waarschijnlijk niet meer zonder kunt. Tóch is er iets waarbij jouw ERP-systeem niet als beste uit de verf komt, namelijk het plannen.  

En natuurlijk – je kunt best het één en ander plannen in jouw ERP-systeem. Maar wil je jouw buitendienst écht optimaal inzetten? Dan heb je een goede field service software nodig. En dat is waar onze software om de hoek komt kijken!  

Relyon One: dé field service software

Er zijn verschillende manieren waarop onze software integreert met jouw ERP-systeem, om jou op die manier te voorzien van optimale planopties. Zodra jouw offerte verandert in een order of opdracht, schakel je over op Relyon One om die verder in te plannen én uit te voeren. Daarnaast bieden we uitgebreidere functies wanneer het aankomt op het plannen van jouw buitendienstmedewerkers en het digitaliseren van werkbonnen.

TIP: Meer weten over de mogelijkheden van Relyon One? Bekijk onze features.  

Integraties

Door het integreren van systemen voorkom je dubbele handelingen. Dat maakt jouw werkproces een stuk makkelijker en efficiënter. Daarnaast heeft het integreren van systemen nóg een voordeel – namelijk dat al jouw collega’s over dezelfde, actuele informatie beschikken. Want dat is wel zo handig.  

Er zijn twee manieren waarop Relyon One koppelt met jouw ERP-systeem.  

1. Interfaces en koppelingen

Waarschijnlijk doen namen als AFAS Profit en Exact Online wel een belletje rinkelen. Dit zijn namelijk veel gebruikte ERP-systemen in de servicemanagementbranche, die jij misschien zelf ook wel gebruikt. Daarom bouwden wij interfaces en koppelingen voor al deze softwaresystemen. Dat houdt in dat ons systeem rechtstreeks koppelt met dat van jou en alle nodige informatie opvraagt uit jouw ERP-systeem.  

Selecteer jij bijvoorbeeld een debiteur op een order in je ERP-systeem? Dan is deze informatie ook beschikbaar in onze software. Zo neemt Relyon One de naam van deze debiteur binnen een handomdraai foutloos over.  

TIP: Werk jij met SAP-software? Dan hebben we goed nieuws: onze interfaces met deze software zijn bijna gebruiksklaar!  

2. API

Koppelt jouw ERP-systeem aan Relyon One door middel van een interface? Fantastisch – dat is namelijk dé beste integratie op de markt. Maar wees niet getreurd als jouw ERP-systeem niet op deze manier gekoppeld kan worden aan onze field service software. Onze experts hebben namelijk een tweede integratie waarmee jouw software naadloos samenwerkt met het onze.  

Een API, oftewel: een “Application Programming Interface” vormt de schakel tussen jouw ERP-systeem en onze service management software. Het is een tussenlaag die de communicatie tussen beide partijen op zich neemt. Zo heb je in een oogwenk weer controle over jouw serviceproces!  

Relyon One x jouw systemen

Ben je benieuwd via welke wegen we Relyon One integreren met jouw ERP-systeem? Neem dan een kijkje op onze website of neem contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en opties waaruit jij het meeste voordeel haalt.  

Relyon One logo

Get your Relyon One demo

Nieuwsgierig geworden? Vraag dan nu jouw Relyon One demo aan. Eén van onze experts neemt je mee in alle ins- en outs. Ook laten we direct zien hoe je het toepast op jouw serviceproces.  Get everything under control.

Relyon R1 software demo cta