Nieuws en blogs

Inspiratiesessie Forque & Relyon: ‘Meer inzicht in data’

Relyon Service Management en Forque organiseerden de inspiratiesessie ‘Meer inzicht in data’. De sessie was speciaal voor klanten die zowel met Relyon Service Management als een ERP-systeem werken en zo veel data verzamelen. Maar wat kan je met die data? Hoe kan je data combineren en hoe maak je het begrijpelijk? Hoe zet je data-analyse strategisch en praktisch in? In dit artikel de highlights van de Inspiratiesessie ‘Meer inzicht in data’ van Relyon en Forque in samenwerking met Gullimex.

Machines en data

Ter illustratie toonde Iman Smallegange van Relyon de KPN-commercial Smart farming, over de boer die kan uitslapen omdat zijn machines en drones het werk doen. Vanuit zijn bed kan hij via de tablet zien hoe zijn boerderij ervoor staat en of hij moet bijsturen. Het filmpje maakt duidelijk wat mogelijk is, ook op kleine schaal, dankzij IoT en machine-to-machine communicatie. Er kan veel meer dan de gemiddelde MKB-organisatie toepast. De toekomst is nu en de servicemanagement software van Relyon is hierop ingericht. Iman legt uit: “Met Relyon Service Managent verzamel je installed base data, alle relevante gegevens de objecten die je aan klanten hebt geleverd en voor hen beheerd. Ook is automatische uitwisseling van gegevens op verschillende manieren mogelijk. Op deze manier verzamel je data over jouw objecten die je weer kunt combineren met andere data.”

Datatrends

Noël Pepermans van Forque gaf inzicht in datatrends, waarbij ‘Data vormen het nieuwe goud’ een kreet is waarmee we het afgelopen decennium zijn overladen. Maar data hebben dezelfde eigenschap als ruwe olie, onbewerkt zijn zij nutteloos. Pas na analyse leiden data tot waardevolle informatie en is het de bron voor relevante inzichten. Grotere bedrijven werken  al vaker datagestuurd, maar voor bedrijven met minder dan 100 medewerkersis dat maar zelden het geval. Noël vertelt: “Slechts 15% van MKB analyseert Big Data. Daar ligt een kans. Want ook voor het MKB levert het analyseren van data inzichten en soms zelfs geld op. Je gebruikt simpelweg business intelligence, Microsoft Power BI voor het omzetten en combineren van  data in begrijpelijke en toepasbare informatie. De drempels van het MKB om business intelligence in te zetten, zijn tijd, kennis, geld en onwetendheid.” Maar als je het handig aanpakt, benadrukt Noël, leveren kleine investeringen in data-analyse al gauw meer op dan dat zij kosten.

Relyon One logo

Get your Relyon One demo

Nieuwsgierig geworden? Vraag dan nu jouw Relyon One demo aan. Eén van onze experts neemt je mee in alle ins- en outs. Ook laten we direct zien hoe je het toepast op jouw serviceproces.  Get everything under control.

Relyon R1 software demo cta