Nieuws en blogs

Hoge werkdruk door personeelstekort? Zo los je dat op!

Jouw grootste struikelblok op de werkvloer? Dat is natuurlijk het personeelstekort. Want door het tekort aan personeel wordt de werkdruk voor jou als servicemanager en voor je monteurs in de buitendienst alsmaar hoger. Hoe je dit oplost? De sleutel tot dit probleem is automatiseren. Door het efficiënter inrichten van jouw werkzaamheden, verricht je namelijk evenveel werk met minder mensen! Ben je nieuwsgierig hoe je dit doet? Lees dan snel verder.  

Een up-to-date planning

Hoe vaak gebeurt het dat een dag precies verloopt zoals jij hem plant? Een dag zonder brandjes blussen, vertragingen, spoedjes of veranderingen. Waarschijnlijk kun je die dagen op één hand tellen. Dat betekent dat jouw planning én die van jouw buitendienstmonteurs continu verandert. En hoe handig je ook bent met Excel, die veranderingen gaan sneller dan dat je ze kunt bijbenen. 

Daarom is de eerste stap in het automatiseren van jouw werkzaamheden het installeren van een planningstool. Want door het gebruik van een real-time planner zie je in één oogopslag de status van een opdracht, heb je een beter inzicht in je serviceproces én speel je sneller in op situaties. Door het gebruik van een real-time software voor planning en dispatching zie jij door de bomen het bos weer én doe je meer werk met minder mensen.  

Koppel je systemen

Buiten een plantool om gebruik je natuurlijk ook een voorraadbeheer- en een capaciteitsplanningssysteem. Hartstikke handig, want door het gebruik van deze software weet jij altijd welke onderdelen er op voorraad zijn, voorkom je dubbele invoer én heb je zicht op jouw capaciteit.  

Maar ook al heb je een grote voorraad in het magazijn liggen, wanneer je geen beschikbare mankracht hebt, kun je er niks mee. Dus stel je nou eens voor dat je deze softwaresystemen én jouw planningssysteem met elkaar koppelen zodat ze met elkaar communiceren. Op die manier maken ze automatisch een haalbare real-time en efficiënte planning voor je, zonder dat jij er druk mee bent. Klinkt goed, toch?  

Benieuwd hoe andere organisaties optimaal gebruik maken van Relyon?  

Lees hier het interview met Aristo en ontdek het! 

Creëer inzicht in je piekperiodes

Natuurlijk verzamel je al data van jouw serviceproces om op die manier analyses uit te voeren en het proces te verbeteren. Maar met welke data werk je? Hoe verzamel je deze en hoe oud is de data waarop jij jouw planningen baseert? Werk je met verouderde data, dan kan het maar zó zijn dat die gegevens niet meer kloppen. Wellicht was een jaar geleden een monteur drie uur bezig met jaarlijks onderhoud, maar is dit tegenwoordig nog maar één uur.  

Continu handmatig data verzamelen en analyseren? Dat is monnikenwerk. Een langdurig en langdradig werk waar jij en je personeel geen tijd voor hebben. Daarom is het verstandig dit te automatiseren met een Business Intelligence dashboard. Want wanneer je een software installeert die automatisch gegevens verzamelt én analyseert, scheelt dit jou een hoop werk. En voorkom je onnodige, handmatige fouten. Daarnaast biedt de software inzicht in bijvoorbeeld slijtage of seizoenspieken. Zo weet je altijd wat je te wachten staat!

Plan efficiënte routes

We hoeven jou niet te vertellen hoe belangrijk het is om een efficiënte routeplanning te realiseren. We hoeven je ook niet te vertellen hoe tijdrovend het maken van zo’n planning is. Gelukkig kan dat tegenwoordig een stuk makkelijker! Want door het toepassen van slimme software die je met jouw andere systemen koppelt, wordt er automatisch rekening gehouden met een hoop factoren. Zo houdt de software de locatie van jouw monteurs, hun certificeringen, hun uitrusting, hun agenda én nog veel meer voor je in de gaten. Kortom: de dichtstbijzijnde en meest geschikte monteur wordt altijd naar een opdracht gestuurd.  

Meer werk doen met minder mensen? Dat kan met Relyon One

Wil je het nog makkelijker maken voor jezelf? Dan hebben we goed nieuws: Relyon One combineert al deze functies in één overzichtelijk softwaresysteem. Zo automatiseer je jouw processen in een handomdraai en bespaar je tot wel vier uur tijd per week. Dus, waar wacht je nog op? Vraag een demo aan en ontdek het zelf. 

Relyon One logo

Get your Relyon One demo

Nieuwsgierig geworden? Vraag dan nu jouw Relyon One demo aan. Eén van onze experts neemt je mee in alle ins- en outs. Ook laten we direct zien hoe je het toepast op jouw serviceproces.  Get everything under control.

Relyon R1 software demo cta