Nieuws en blogs

Hoe ontspannen is jouw werkdag als servicemanager nu écht?

Ken je deze situatie? In de ochtend plan je een route in. Niets aan de hand zou je zeggen. Dat hoort bij je baan als service manager. Maar… 3 uur later ziet het er weer heel anders uit, want je hebt ineens nog een opdracht in Groningen erbij gekregen. En dat terwijl je monteur zich nog ergens bij Utrecht bevindt. Dan kun je nógmaals aan de slag met het optimaliseren van die route. En het liefst snel, want de klant was al niet zo tevreden omdat er een storing was die zijn werkprocessen van die ochtend stil legt. En wat ook nog best lastig is, bij de één kun je niet voor 11 uur terecht en de ander wil juist vóór de lunch dat een bepaalde storing opgelost is. Hoe pak je dit nu zó aan dat je monteur het allemaal bereden en opgelost kan krijgen, je klant tevreden is en jij niet in de stress schiet omdat je een onmogelijke klus te klaren hebt.

Iman Smallegange, sales- en accountmanager bij Relyon vertelt er het volgende over: ‘Wanneer servicemanagers eenmaal zijn overgestapt op onze software dan worden opdrachten niet alleen veel sneller gemaakt, deze kunnen ook direct gedeeld worden met de monteurs buiten. En dat geldt ook voor binnenkomende opdrachten. De servicemanager heeft veel meer controle en sneller in beeld wat er buiten gebeurt.’

Met onze service management software zorg je ervoor dat je (weer) grip krijgt op het serviceproces.

Bus gestart? Werkbon al bij de service manager

‘Als een monteur bijvoorbeeld wegrijdt van de locatie waar hij een storing heeft opgelost, dan ligt de ingevulde werkbon al digitaal bij de servicemanager in zijn bakje. Meestal nog vóór hij zijn bus gestart heeft. Dat geeft ongelofelijk veel rust en grip op de zaak. Op die manier kun je als servicemanager op een meer reactieve manier je werk uitvoeren in plaats van dat je heel alert overal proactief mee bezig bent. Dat klinkt namelijk goed, maar geeft tegelijkertijd ook veel stress. Een mens is er niet op gemaakt om altijd ‘aan’ te staan. Het is bovendien niet nodig, omdat de beschikbare technologie veel voor ons op kan vangen. Misschien is dat ook wel het meest waardevolle van onze oplossing: dat we rust brengen in de werkdagen van onze lezers. En dat is vaak hard nodig, want het vak van servicemanager mag niet onderschat worden. Als spin in het web lijk je soms aanspreekpunt voor álles en iedereen te zijn. Meestal gaat het om trouble shooting. Niet erg, maar dan is het wél nodig dat je ondersteund wordt door de juiste technologische tools. Anders brand je op. En dat is geen enkele baan waard.’

Even sparren? Wees welkom

‘Mensen die er meer over willen weten mogen, als daar behoefte aan is, contact met me opnemen om te sparren. Vaak merk ik een enorme opluchting als servicemanagers met iemand praten die precies weet hoe hun dag eruit ziet en waar hun uitdagingen zich bevinden’, besluit Iman.

Relyon One logo

Get your Relyon One demo

Nieuwsgierig geworden? Vraag dan nu jouw Relyon One demo aan. Eén van onze experts neemt je mee in alle ins- en outs. Ook laten we direct zien hoe je het toepast op jouw serviceproces.  Get everything under control.

Relyon R1 software demo cta