Aan het begin van 2023 lanceerden wij onze nieuwe field service software: Relyon One. En na maanden hard werk is DAEL Groep nu als eerste klant overgestapt op deze nieuwe software. “Wij waren de allereerste pilot-groep die de overstap op Relyon One maakte. We werkten daardoor veel samen met Relyon om de laatste puntjes op de i te zetten in de software. Het pakket dat er nu staat is écht een verbetering ten opzichte van de oude software”, vertelt business analist Arjan Burgers. 

Hoe die samenwerking in zijn werk gaat? En wat in Arjans ogen de grote voordelen van Relyon One zijn? Daarover vertelt hij alles in dit interview.   

De DAEL-bedrijven

DAEL Groep bestaat uit acht verschillende, technische bedrijven. Deze ondernemingen specialiseren zich in onderwerpen als klimaattechniek (DAEL Klimaat), telecom (DAEL Telecom) en beveiliging (DAEL Security) – om er een paar te noemen. De bedrijven hebben niet alleen verschillende specialisaties, maar ook eigen dienstpakketten, opdrachtgevers en collega’s. Met dat team installeren ze ieder hun eigen technische installaties én onderhouden ze deze voor klanten in heel Nederland én daarbuiten.  

En wanneer je op zo’n grote schaal onderhoud uitvoert, kan een goede field service software natuurlijk niet ontbreken! “Sinds een jaar of zes werken wij met AFAS, een ERP-systeem. Zij werken samen met Relyon en raadden hen destijds aan als software voor ons servicemanagement. Zo’n software heb je écht nodig wanneer je door het hele land opereert. Een duidelijk beleid voeren tegenover al je monteurs? Dat realiseer je alleen met behulp van een servicemanagement software. En dus implementeerden we Relyon in al onze dochterbedrijven”, vertelt Arjan.  

Reyon One: nóg een stap vooruit

“Sinds de implementatie van Relyon in onze bedrijven, besparen we al veel tijd. Het proces rondom werkbonnen is volledig geautomatiseerd, wat erg fijn is voor onze servicemanagers. Maar het oude pakket was hier en daar wel wat gedateerd”, biecht Arjan op. “Dat tij hebben ze inmiddels gekeerd! De nieuwe software is een wereld van verschil met het oude pakket. Relyon One is een nóg grotere stap vooruit.  

Het grootste verschil zit ‘m in de gebruiksvriendelijkheid. Zo is er tegenwoordig een drag en drop functie in het planbord, waardoor je wijzigingen makkelijker doorvoert. Vooral voor onze planners is dat enorm fijn. Daarnaast ben ik blij met de continue doorontwikkeling van Relyon One. We zien nu al dat ze voortdurend nieuwe functionaliteiten aan de software toevoegen.”  

Pilotgroep

“Al in een vroegtijdig stadium gaven wij aan dat we graag deel uitmaakten van de pilotgroep. Laat ons maar meedenken, dan helpen we elkaar! Zo gezegd, zo gedaan. Die samenwerking verliep uitstekend. Samen met onze consultants, Patrick Servais en Jo van Montfort, doorliepen we verschillende scenario’s voor de inrichting van onze software. Zij zorgden ervoor dat onze koppelingen binnen korte tijd al helemaal naar onze zin waren.” 

Blijven doorontwikkelen

Bij Relyon vinden we het belangrijk om onze software continu te blijven verbeteren. Met een grote investeerder als Main Capital realiseren we periodiek nieuwe ontwikkelingen. “Dat is écht een pluspunt aan Relyon One. Tijdens deze sprints zijn er al een aantal functionaliteiten gelanceerd waar wij om vroegen tijdens de gesprekken met de consultants. Het is fijn om te zien dat dit door Relyon wordt opgepakt.” 

Test en implementatie

Toen DAEL begon met de implementatie van Relyon One, kozen zij ervoor dit stapsgewijs uit te rollen. Te beginnen bij de HNL Groep, zo vertelt Arjan. “Dat is onze kleinste dochteronderneming en daardoor een goed beginpunt voor het uitrollen van Relyon One. Om iedereen mee te nemen in de nieuwe software, organiseerde Relyon een training voor onze backoffice medewerkers en kantoorpersoneel. 

Ook haakten er al een paar medewerkers van onze andere bedrijven aan – we wilden ze graag laten zien wat er ging komen. Als laatste trainden we onze monteurs en toen was het zover: we konden van start met Relyon One. Steeds meer DAEL-bedrijven maken nu de overstap. Dat volgt elkaar ook steeds sneller op. Dat kan, nu alles staat zoals wij het willen.”  

Dé beste field service software

Dé beste field service software voor jouw bedrijf – zo adverteren we Relyon One. Hoe Arjan dit ziet? “Met name onze planners zijn enorm blij met de nieuwe software. Functionaliteiten zoals de drag en drop feature stroomlijnen hun werk en maken processen stukken gebruiksvriendelijker. Daarnaast is het sneller en ziet het er ook veel beter uit.  

Al deze verbeteringen lijken misschien klein, maar maken een wereld van verschil voor onze servicemanagers. Ook is het een stuk werkbaarder dan de oude software en in mijn ogen dus een grote stap vooruit.”    

Neem de proef op de som

Ben jij ook benieuwd naar Relyon One? In een demo leggen onze experts je alle ins en outs van het platform uit. Plan hem hier in en ontdek het zelf! 

Relyon One logo

Get your Relyon One demo

Nieuwsgierig geworden? Vraag dan nu jouw Relyon One demo aan. Eén van onze experts neemt je mee in alle ins- en outs. Ook laten we direct zien hoe je het toepast op jouw serviceproces.  Get everything under control.

Relyon R1 software demo cta