16 dec Nieuwe medewerker Customer Support

In januari verwelkomen wij onze nieuwe medewerker op onze Customer Support afdeling, Gerard Glazenborg.

Meer over Gerard:

Ik zag de functie voorbij komen en ik dacht gelijk dit past heel goed bij mij .

In het verleden heb ik als  Technical consultant gewerkt. Daarnaast heb ik ook eerdere ervaringen in mijn loopbaan, met name als support medewerker bij  een bank en systeembeheer bij een winkelcentra beheerder en een Woning Corporatie. Daarom verwacht ik een directe bijdrage te kunnen leveren aan het ontwikkelen van dit marktsegment voor uw organisatie.

Ik zie uit naar veel contact met de klanten en dan ook met de  functionele kant van het programma. Klant tevredenheid is belangrijk, niet wachten op de klant, maar zelf gelijk bellen en dan de vraag achter de vraag achterhalen.


Relyon Gerard Glazenborg